Wat zijn droogbloemen

Droogbloemen staan bekend als bloemen in gedroogde vorm die voor lange tijd houdbaar zijn. Een droogbloemen groothandel heeft veel verschillende soorten droogbloemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: gedroogde grassen, gedroogde granen, gepreserveerde bloemen, takken en bladeren. Vrijwel alle droogbloemen zijn minimaal 6 maanden houdbaar. Droogbloemen zijn erg kwetsbaar, het is daarom niet verstandig om ze regelmatig op te pakken of te verplaatsen. Andere factoren die van invloed zijn op de levensduur van droogbloemen zijn blootstelling aan zonlicht, de luchtvochtigheid en hoe ermee om wordt gegaan. Een populaire toepassing van droogbloemen is om ze te verwerken in een droogboeket, ook worden ze vaak in glazen potjes of lijsten gedaan.

Hoe verzorg je droogbloemen

Je wilt natuurlijk dat je droogbloemen zo lang mogelijk meegaan, hoe kan je hiervoor zorgen? Bij een droogbloemen groothandel spuiten ze soms haarlak op het boeket of bloemstuk, dit zorgt voor een beschermlaagje waar het stof makkelijker afvalt. Blaas regelmatig het stof weg, wacht hier niet te lang mee wast dan hecht het stof zich aan de ondergrond. Houd de bloemen uit de zon. Zonlicht kan zorgen voor verkleuring en kan ervoor zorgen dat het boeket eerder begint uit te vallen. Droogbloemen zijn kwetsbaarder dan gewone bloemen. Als je een boeket wil schikken, hanteer te bloemen dan vanuit de stelen. Als je gedroogde bloemen aan de bovenkant pakt is de kans groot dat de bloem afbreekt.

Voordelen van droogbloemen

Het is natuurlijk onwijs leuk om een verse bos geurende bloemen te krijgen, het zorgt voor gezelligheid en vrolijkheid in huis. Maar de waarheid is dat er ook nadelen aan kleven. Het is best een gedoe om de schuin af te snijden en ze netjes in een vaas te krijgen, en na een week is er van de vrolijkheid weinig meer over. Droogbloemen blijven er echter maanden aantrekkelijk uitzien. Ook zijn ze handig voor de mensen zonder groene vingers, droogbloemen hebben geen water nodig dus je kunt ze niet dood laten gaan. En als je uitgekeken bent op bloemen in een vaas kan je het boeket ook nog ondersteboven aan de muur hangen.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *