Vloerverwarming kopen voor een bestaande woning

Wanneer je een nieuwbouwwoning betrekt is meestal de vloerverwarming al aangelegd. Deze wordt bij het storten van de vloer neergelegd. De buizen waar het warme water doorheen stroomt verwarmen de vloer aangenaam. Geen koude voeten meer dus, ook niet wanneer je kiest voor tegels of plavuizen. De rest van de ruimte wordt door het opwarmen van de vloer ook verwarmt. Dit is een aangename warmte omdat er geen luchtstroom ontstaat zoals dat wel het geval is bij het verwarmen met radiatoren. Bovendien hangen die radiatoren altijd op plekken waar het niet uitkomt en zijn ze nog lelijk ook. Met een goede vloerverwarming zijn radiatoren overbodig. Maar wat nu als je vloerverwarming kopen wilt voor in een bestaande woning?

Vloerverwarming in een huis leggen wat al af is

Hebben jullie geen nieuwe woning maar een bestaand huis en ligt hier geen vloerverwarming in? Willen jullie wel graag vloerverwarming kopen? Dat kan! Tegenwoordig zijn er vloerverwarming sets te koop die niet op warm water werken maar op elektriciteit. Dit heeft vele voordelen maar één daarvan is dat de vloerverwarming heel erg dun is. Deze is dus eenvoudig te leggen over een bestaande dekvloer in een dun laagje egaline. Vervolgens kun je de afwerkvloer eroverheen aanbrengen. De vloer komt door deze elektrische vloerverwarming slechts één of twee centimeter omhoog.

Enkel een stopcontact nodig en geen pomp of CV ketel

Vloerverwarming kopen en aanleggen op een bestaande vloer is dus mogelijk! De elektrische vloerverwarming bestaat uit hele dunne matten waar elektrische draden doorheen lopen die de vloer verwarmen. Deze matten zijn eenvoudig zelf te leggen en aan te sluiten. Een ander groot voordeel van elektrische vloerverwarming is namelijk dat deze enkel hoeft aangesloten te worden op een stopcontact omdat er geen warm water rondgepompt hoeft te worden. Het warme water in een gewone vloerverwarming wordt meestal verwarmd door een CV ketel die werkt op gas. Omdat Nederland in 2050 van het gas af wil zijn, is een vloerverwarming op elektriciteit ook de toekomst.

Elektrische vloerverwarming ook ideaal voor WC of badkamer

Vloerverwarming kopen die op elektriciteit werkt is dus handig wanneer je de verwarming wilt leggen in een bestaande woning. Maar ook wanneer je kleine vertrekken wilt voorzien van vloerverwarming is dit een goede optie, de matten zijn namelijk in verschillende maten verkrijgbaar en eenvoudig toepasbaar ook in krappe ruimtes zoals het toilet of de badkamer. Wanneer je deze vloerverwarming ook nog eens aansluit op een slimme thermostaat dan kun je zelfs wanneer je nog niet thuis bent zorgen dat je woning alvast op temperatuur komt. Wanneer je de voordeur in stapt is je huis al aangenaam warm terwijl de verwarming niet de hele dag heeft aangestaan. Je kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde ruimtes waar je niet iedere dag hoeft te zijn uit te sluiten en alleen aan te zetten op het moment dat er iemand aanwezig is.

Wil jij een vloerverwarming kopen voor een bestaande woning of wil je meer weten over de nieuwe elektrische vloerverwarming set? Kijk dan eens op de website vloerverwarmingstore.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *