Sponning frezen

sponning frezen zijn een essentieel hulpmiddel geworden in de houtbewerking. Hout kunnen frezen is een echte vaardigheid die tijd en oefening kost om te perfectioneren. Er zijn tegenwoordig veel soorten machines beschikbaar en ik raad u aan rond te kijken om degene te vinden die het beste bij uw behoeften past. De twee typen waar ik het over ga hebben, zijn de roterende en de sponning frezen. Beide worden gebruikt voor houtbewerking, maar ik geef de voorkeur aan de bovenfrees omdat ik hiermee zeer precieze rechte sneden kan maken met het materiaal van mijn keuze.

Sponning frezen werken via concept

Roterende sponning frezen werken volgens hetzelfde concept, maar de machine draait in tegengestelde richting. Deze zijn geweldig voor strakkere en gedetailleerde sneden. Deze hebben ook de mogelijkheid om het materiaal onder verschillende hoeken te boren en toe te voeren. Een groot voordeel is dat ze geen mallen of sjablonen nodig hebben om profielen te snijden. Routermachines worden ook wel die deming-machines genoemd. Deze zijn vergelijkbaar met het roterende type, behalve dat ze matrijzen gebruiken om het materiaal te deponeren. Matrijsontwerpen worden meestal door de computer gegenereerd en hebben verschillende selecties waaruit de gebruiker de beste snede kan kiezen. Met dit type machine kunnen kant-en-klare panelen en voorgeboorde honingraat- en afgeschuinde randen worden geproduceerd.

Verschillende soorten bladvormen

In mijn volgende artikel zullen we kijken naar de verschillende soorten bladvormen die bewerkingscentra kunnen bieden. Dit artikel is gericht op machines die alleen de basiskorting doen. Sommige van de meer geavanceerde machines die tegenwoordig op de markt zijn, zijn een combinatie van een bovenfrees en een pneumatisch blad. Deze combinatiemachine biedt veel van de voordelen van de blad- en pneumatische combinatie, zoals verminderde vervorming, uitstekende zaagsnelheid, een hoger toerental, hogere bladsnelheden en de mogelijkheid om zaagbladen met enkele of dubbele kop te gebruiken. Het laatste onderwerp dat we in dit artikel zullen bespreken, draait om vierassige verwerkingsmogelijkheden. Er zijn tegenwoordig veel industrieën die deze technologie gebruiken, zoals de lucht- en ruimtevaart, de medische sector, de detailhandel en de industriële sector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *