Soorten PVC

12 voudige stekkerdoos

Verschilllende soorten PVC zijn mogelijk om als vloer in huis te leggen. Zo heb je PVC stroken, tegels en visgraat modellen beschikbaar.

PVC visgraat vloeren

Het zogeheten visgraat model is populair onder de gebruiker. Deze vloer heeft een stijlvol en mooi motief dat bij elk interieur past. De vloer is uitgerust met een graat motief en zijn van polyvinylchloride kunststof gemaakt. Deze speciale kunststof heeft als belangrijkste eigenschap dat hij geen water doorlaat mocht een ongelukje op de vloer voorkomen. Ook is het slijtvast, vuilafstotend en bestand tegen krassen. De planken van het model zijn slank en kort. Hierdoor is het mogelijk een speelse kamer te creëren.

visgraat

PVC stroken

Deze stroken staan ook wel bekend als vinylstroken en worden ook vrij vel verkocht. De stroken zorgen voor een mooie uitstraling van het hout en zijn verkrijgbaar met een afschuiningskant en zonder. Ze hebben een dikte van 2 tot 3 mm. De stroken zijn goed schoon te maken, dempen geluid en zijn slijtvast. Deze soort PVC wordt aan de vloer verlijmd.

PVC tegels

Dit soort tegel wordt ook wel de vinyltegen genoemd en zijn verkrijgbaar in diverse soorten stijlen, kleuren en afwerkingen. Deze tegels zijn uitermate geschikt om in de badkamer te plaatsen of in de keuken. Dit heeft te maken met de vochtbestendigheid van het product. Ook is het krasbestendig en kunnen vlekken makkelijk verwijderd worden. De tegels hebben een warme uitstraling en vooral de natuursteen variant, de leisteen en beton zijn populair onder de gebruiker vanwege het mooie effect. De PVC tegels worden verlijmd op de vloer.

Click PVC

Deze variant van PVC wordt vaak gekozen door het kliksysteem. Hier komt geen lijmen aan te pas en is ideaal voor huurwoningen of andere tijdelijke bewoning. Het PVC heeft dezelfde eigenschappen als de andere PVC vloeren en is ook in diverse kleuren en patronen verkrijgbaar.

Rigid click PVC

Dit is het soort klik pvc dat een speciale harde tussenlaag heeft op de PVC dat bestaat uit PVC materiaal gecombineerd met steen mineralen. Dit zorgt ervoor dat dit soort PVC erg sterk is en goed stabiel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *