Olijfboom in pot

Veel mensen denken dat een olijfboom in pot een goede keuze is voor je tuin. Het is een van de meest bruikbare bomen die je in huis kunt hebben. Het kweken van deze boom kan echter een beetje moeilijk zijn. Als je wilt weten hoe je een olijfboom in een pot kweekt, volg dan de onderstaande tips. Dit artikel helpt u het meeste uit uw olijfboom te halen en tegelijkertijd de kwaliteit van uw tuin te verbeteren. Als je wortels ziet ontsnappen uit drainagegaten, zaai de plant dan onmiddellijk opnieuw. Als er maar één wortel uit een drainagegat ontsnapt, knipt u deze met een schaar af zonder dat u de plant onmiddellijk hoeft te verpotten. Houd er rekening mee dat bij het kweken van arbequina olijfboom in een pot, niet alleen de plant beter groeit, maar ook de voedingsstoffen van de grond herstelt.

Een olijfboom in een pot kweken

Als je een olijfboom in pot kweekt, laat hem dan nooit te nat of te droog worden. Zorg ervoor dat de grond vochtig genoeg is, maar laat deze niet te drassig worden. Een olijfboom is vatbaarder voor schimmelziekten als hij droog staat. De schimmel groeit graag in vochtige en warme grond die rijk is aan voedingsstoffen. Als je al wat meeldauw op de bladeren van de olijfboom hebt, gebruik dan organische mulch of oefen extra druk uit op de bladeren om de olijfboom heerlijk te laten ruiken. Schimmels houden van rottend organisch materiaal.

Het opnieuw plaatsen van olijfbomen

In gevallen waar het opnieuw plaatsen van olijfbomen nodig is, plaats ze in een ondiepe schaal gevuld met water. Dek de potten goed af met plastic. De overpotten moeten meestal ongeveer vier weken in de schaal blijven totdat ze volledig zijn ingeburgerd. Gedurende deze tijd zullen ze nieuwe scheuten en wortels produceren. Gedurende deze tijd kunt u de planten voorzichtig water geven. Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende problemen met het opnieuw plaatsen van olijfbomen in potten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *