Maak een opruimplan!

Kun jij niet tegen rommel en is het tijd om op te ruimen? Maak dan voor jezelf een opruimplan zodat je efficiënt bezig kan! Vaak begin je ergens aan en kom je ondertussen van alles tegen waar je dan mee verder gaat. Er zit dan geen logica in het opruimen waardoor je uiteindelijk alleen maar langer bezig bent. 

Stap 1: Welke ruimtes?

Bedenk welke ruimte of ruimtes je op zou willen ruimen. Bedenk daarbij hoeveel werk het is per ruimte, zodat je jezelf niet teveel werk oplegt. Je kunt er in dit geval beter voor kiezen om eerst één ruimte te kiezen die je wilt opruimen. Heb je daarna nog tijd over? Dan kun je er altijd een ruimte bij pakken.

Stap 2: Hoe wil je opruimen?

Wanneer je weet welke ruimte je aan wil pakken, moet je gaan bepalen hoe je op wilt ruimen. Wil je bijvoorbeeld alleen spullen opbergen of wil je de ruimte vervolgens ook daadwerkelijk schoonmaken? Houd er rekening mee dat wanneer je spullen opruimt en opbergt, je ook veel viezigheid tegen kan komen. Je kunt er daarom het best ook rekening mee houden dat je schoonmaakt. 

Stap 3: Begin met het sorteren van spullen

Begin nu met het opruimen van spullen die in de weg liggen. Met kinderen zal dit meer zijn en zal je misschien een schuifwandkast op maat nodig hebben om deze spullen in op te bergen. Deze kun je bij Hubo Kampen krijgen en is ideaal voor een nette opbergruimte. Ga voor jezelf ook na waar je de spullen opbergt, zodat je deze ook makkelijk terug kan vinden. 

Stap 4: Schoonmaken

Je zult waarschijnlijk al enige tijd bezig zijn geweest met het opruimen van spullen. Pak daarom alleen de nodige schoonmaak artikelen, zoals een vochtige doek, een stofzuiger en dweil. Begin met de vochtige doek met schoonmaken van hoog naar laag, zodat viezigheid op de grond beland en je deze met de dweil weg kan halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *