Leuke alternatieven op de visgraat vloer

Houten Vloer

Wie een vloer wil leggen, moet een patroon kiezen. Of je nu laminaat legt of parket, het patroon is allesbepalend voor de uitstraling. De visgraat vloer is al jaren populair omdat deze manier van vloeren leggen een unieke uitstraling geeft en duurzaam is. Er zijn echter ook alternatieven. Ontdek hier welke bij jou past.

Over de visgraat vloer

De naam visgraat verwijst dus naar de manier waarop de vloer gelegd is. Dat is met relatief korte planken. Deze planken moet je schuin en haaks op elkaar leggen. Hierdoor ontstaat er een soort trapsgewijs patroon van planken in de vloer. Dat lijkt een beetje op een visgraat. Daar komt dan ook de naam vandaan. Wie een visgraat vloer wil leggen, moet iets weten over de algemene eigenschappen van de visgraat vloer:

  • het doet de ruimte groter lijken
  • het is uniek en opvallend
  • het is duurder om te laten leggen
  • het is ingewikkeld om zelf te leggen

Zoals je ziet heeft de visgraat vloer dus voor- en nadelen. Wil jij ook de vloer op een bijzondere manier leggen maar ben je nog niet helemaal zeker van die visgraat vloer? Dan zijn er alternatieven. 

Houten Vloer

De Hongaarse punt

Misschien wel het meest voorkomende alternatief op de visgraat vloer is de Hongaarse punt. Er is bij deze vorm van leggen sprake van een hoek van 45 tot 60 graden. Dat is minder dan de hoek van 90 graden bij de visgraat vloer. De Hongaarse punt ziet er daardoor uniek uit en heeft iets speels. Het is echter vaak nog duurder om te leggen dan de visgraat vloer omdat het ook nog meer werk is. Wil je trouwens wel graag zo’n speciale vloer maar past het simpelweg niet binnen je budget? Kies dan voor een ander materiaal dan hout. Materialen als PVC en laminaat zijn meestal een stuk minder prijzig dus dan ben je onder de streep goedkoper uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *