Internationale verhuizing

Sta je voor een internationale verhuizing? Houd rekening met deze adviezen

Verhuizen van de ene woning naar de andere is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Je laat namelijk je oude huis en woonomgeving achter en je zult op een nieuwe plek opnieuw je draai moeten vinden. Gaat het om een internationale verhuizing, dan is dit proces zelfs nog uitdagender. Je moet dan namelijk zelfs nog gaan wennen aan een nieuw land met een andere taal en normen en waarden die wellicht anders zijn dan je gewend was. Er zal je dan ook veel aan gelegen zijn om een dergelijke verhuizing in goede banen te laten verlopen. Als je de adviezen in de volgende alinea’s leest, dan zal het aan je voorbereiding in ieder geval niet liggen.

Begin op tijd met de voorbereidingen

Waar een binnenlandse verhuizing al veel werk is, daar komt bij een internationale verhuizing zelfs nog meer kijken. Veel mensen die gaan verhuizen maken helaas de fout te laat te beginnen met de voorbereidingen en vervolgens dus ook met de daadwerkelijke werkzaamheden. Het gevolg daarvan is dat je de laatste dagen meer werk moet verzetten dan je eigenlijk aan kan. Hier komt dan veel stress bij kijken, iets dat je in deze periode net niet kunt gebruiken. Bovendien is de kans groter dat je fouten gaat maken of dingen vergeet wanneer je alles gehaast moet doen. Regel dus op tijd een verhuisbedrijf, verkoop tijdig spullen waar je van af wilt, ontmantel alvast meubels die niet door de deurposten heen kunnen en zorg ervoor dat je ruim voor de verhuizing alvast wat dozen hebt ingepakt.

Regel goed transport met de nodige hulpmiddelen

Zeker als je nieuwe woning ver van je oude huis gelegen is, wat bij een internationale verhuizing waarschijnlijk het geval is, is het vervoermiddel dat gebruikt wordt bij de verhuizing van wezenlijk belang. Mocht je de verhuizing eigenhandig willen uitvoeren, dan is het dus zaak een kwalitatief goed voertuig te huren dat bovendien groot genoeg is. Om zeker te zijn van dit laatste kun je het volume van je inboedel laten opmeten. 

Een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in internationale verhuizingen inhuren kan natuurlijk ook. Sterker nog, eigenlijk is dat zeker voor dit type verhuizingen echt wel aan te raden. Kies je dan ook nog voor een erkend verhuisbedrijf, dan ben je er zeker van dat men met een goed voertuig op de proppen komt en dat alle mogelijke hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld trapliften) voorhanden zijn.

Internationale verhuizing

Gebruik degelijke verhuisdozen

Kartonnen dozen zijn zoals bekend onlosmakelijk verbonden aan verhuizingen. Uiteraard gaat het hierbij om verhuisdozen. Deze dozen kun je op tal van verschillende plekken kopen en ook de prijzen ervan kunnen flink uiteenlopen. Vanzelfsprekend is het te begrijpen als je prefereert voor goedkope dozen te gaan, maar let op: het is van essentieel belang dat je dozen koopt en gebruikt die van goede kwaliteit zijn. Zeker bij een internationale verhuizing krijgen verhuisdozen onderweg namelijk het nodige te verduren. Gebruik je stevige kwaliteitsdozen, dan ben je er nagenoeg zeker van dat deze onderweg niet beschadigd raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *