Je huis verbouwen of renoveren?

In veel gevallen wordt verbouwen en renoveren onder dezelfde noemer genoemd. Echter zit er wel degelijk verschil in het verbouwen of renoveren van jouw woning. Vooral in de aannemerswereld wordt er verschil gemaakt tussen deze twee termen. Wat precies het verschil is en waar jij het beste voor kan kiezen leggen wij aan je voor!

Verschil renovatie en verbouwen

Bij een renovatie wordt (een deel van) het pand volledig gesloopt en vernieuwd. In veel gevallen komt hier een sloop bedrijf bij kijken zoals Kwakkel bv die dit deel naar de grond haalt zodat er iets nieuws gebouwd kan worden. Echter kan het ook iets kleiners zijn dat vernieuwd wordt. Zo kun je denken een het vervangen van de vloer, stucen van muren of vervangen van tegels. Verbouwen betekent dat er een bouwkundige wijziging wordt doorgevoerd in de bestaande woning. Dit kan bijvoorbeeld een uitbouw zijn van je keuken, het verplaatsen van de badkamer of het plaatsen van een dakkapel. 

Wanneer verbouwen en wanneer renoveren

Nu je weet wat het verschil is, zul je misschien ook al weten wat jij voor je eigen woning van plan bent. In het geval van veroudering van de woning is renoveren vaak de beste optie. Bij renoveren pak je namelijk vaak meteen de basis aan en bij het verbouwing zal het een toevoeging of aanpassing zijn in de woning. 

Breng plannen in beeld

Voordat je weet of je wil renoveren of verbouwen is het slim om een plan te maken waarin je naar voren laat komen wat de huidige situatie is en wat je graag zou willen als dit zou worden aangepakt. Ga naar een specialist die je adviseert met het realiseren van het plan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *