Global warming en energie onzekerheid

Somfy buismotoren kopen

Global warming ook wel bekend als het broeikaseffect heeft nare gevolgen niet alleen voor de samenleving maar ook voor de ecologie. Het probleem hiermee is dat de zeespiegel stijgt en jaar in jaar uit regio´s kampen met schadelijke gevolgen: overstromingen en voedselonzekerheid. In grote lijnen hebben vele landen akkoorden om dit soort uitstoot tegen te gaan, maar alsnog verloopt het niet ideaal.

  1. Wat kan de gemiddelde burger doen?

Het is onverantwoord om de schuld van uitstoot die de ozonlaag en onze ecologie schaden op de gemiddelde burger te leggen. Maar we kunnen zelf heel wat doen om deze uitstoot te verminderen denk bijvoorbeeld aan het gebruik van minder plastic en het gebruik van openbaar vervoer. De laatste kan lastig zijn omdat niet alle regio’s zijn even goed aangesloten met het OV. Hierom zou je toch weer je eigen vervoer willen, daarmee kan je minder afhangen van het OV. Alsnog heb je dan het probleem dat een persoonlijk voertuig ook CO2 uitstoot veroorzaakt. Om dit tegen te gaan zou je een voertuig gebruikt die toeren maak op vernieuwbaar brandstof of elektriciteit. De Prius en Tesla auto’s zijn zeer bekend onder dit type. Maar voor de individu die bijvoorbeeld in steden wonen en  niet al hun geld aan parkeertarieven willen uitgeven, kiezen voor de motor of brom fiets variant. 

  1. Overwegen wat bij jou past 

Er zijn heel veel opties hiervoor en wat recentelijk populairder wordt zijn de bobbers; bikes opgebouwd uit onderdelen van verschillende fabrikanten. Je kan gemakkelijk bobbers bekijken en kijken wat bij je past. Het kan namelijk zijn dat je voorkeur ligt bij een type of frame die afwijkt van het standaard model. Een bekend voorbeeld zijn bobbers met kawasaki motorfiets onderdelen, Kawasaki staat bekend voor relatief “groener” onderdelen, dus minder uitstoot. Al deze producten kunnen zet zoals vele anderen ingepakt en opgestuurd, dus het is niet nodig om zelf de winkel of showrooms op te zoeken. In de bobber wereld zijn harley davidson sturen ook razend populair, staat ook wel stoer e-bike met Harley accenten. Omdat motoren vaker gebruikt worden voor transport besluiten velen saddle bags motors kopen, hiermee kunnen we het transport met benzine en ozon schadelijke stoffen verminderen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *