Genieten met een Dutch oven

Dutch oven

Wie bekend is met een Dutch oven weet als geen ander dat je hier de lekkerste gerechten mee kunt bereiden. Ongeacht of dat je een sappig stuk vlees wilt bereiden of voortreffelijke groenten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is hiermee te maken! In feite is de Dutch oven een gietijzeren pan welke uitstekend voor buiten is. Maak dus gerust een kampvuur en bereid de lekkerste gerechten hiermee!

Dutch oven

Een recept waar je van zult smullen

Vroeger zag je deze gietijzeren pannen altijd. De vrouwen kookten graag buiten en maakte hierin de lekkerste gerechten. Om nu een twist te maken in deze gerechten is het vandaag de dag nét wat anders. Wij voegen steeds vaker unieke kruiden toe om de smaak nog beter tot zijn recht te laten komen. Traditioneel zijn deze pannen rond en geschikt om in te bakken, braden en zelfs stoven. 

Wat dacht je bijvoorbeeld voor een groente stoofpotje? Als eerste doe je in de Dutch oven olijfolie en vervolgens voeg je hier 500 gram champignons aan toe. Even goed roerbakken en voeg hier een gesnipperd uitje aan toe met een handjevol rozemarijn. Bak het even goed aan en giet er vervolgens 1 liter groentebouillon aan toe. Even goed doorroeren en lekker laten garen op het vuur! Op het laatst voeg je hier voorzichtig twee gepocheerde eieren aan toe en smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *