Een zit sta bureau kopen: een ommekeer op de werkplek

Om er zeker van te zijn dat het werk vlot verloopt en het lichaam daarbij niet zwaar wordt belast, komt een zit sta bureau kopen wel goed van te pas. Zoals al uit de naam af te leiden is, gaat het hier om een bureau waar er (ook) al staande gewerkt kan worden. Maar waarom zou er daarvoor gekozen worden? Zittend werken is namelijk toch wel veel comfortabeler? Gebruik van een zit sta bureau komt echter met wat voordelen.

Er kan van houding gewisseld worden

Het staan achter zo een bureau biedt namelijk meer mogelijkheden om van houding te veranderen en zo het lichaam niet onnodig te belasten. Het hart pompt tijdens het staan veel meer bloed door het lichaam en zorgt het staan er ook voor dat er meer calorieën worden verbrand. Een bijkomend voordeel is het sneller kunnen ‘aanschuiven’ achter het bureau en het werk zo een vlotter verloop heeft.Staand werken heeft een positieve invloed op het concentratievermogen en werkt dat door naar de bedrijfsresultaten. Bij een zit sta bureau kopen moet er rekening mee gehouden worden dat het ook gewoon als zit bureau gebruikt kan worden.

Komt met ruime verstelmogelijkheden

Het in hoogte verstellen van een sta bureau vindt elektrisch plaats en varieert het gemiddeld van 60 cm tot 130 cm. Verstellen gebeurt tegenwoordig elektrisch en is dat met één druk op de knop geregeld. Er kan zelfs gekozen worden voor modellen met een geheugen en hoeft er niet steeds naar de gewenste hoogte gezocht te worden. Bij zit sta bureau kopen moet er op gelet worden dat ook de stabiliteit in orde is. Met alle spullen op het bureau en het eventueel leunen erop, zal er een hoog zwaartepunt worden gecreëerd en mag het bureau daarbij niet onstabiel worden. Let er bij zit sta bureau kopen er ook op, dat de kleur past bij de rest van het interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *