Een woning die ontruimd moet worden? Externe expertise inzetten is de beste keuze

woningontruiming

Wanneer je geconfronteerd wordt met de situatie waarin je een woning moet ontruimen, dan heeft dat niet zelden helaas een trieste oorzaak. Vaak is de laatste bewoner van een woning overleden, waardoor het ontruimen vervolgens overgelaten moet worden aan bijvoorbeeld familie of vrienden van diegene. Als het dan ook nog eens om een huurwoning gaat, dan word je meestal zelfs gedwongen een beetje tempo te maken met de woningontruiming. De verhuurder zal namelijk in afzienbare tijd de woning opnieuw willen verhuren. Bij gehuurde woningen is het bovendien gebruikelijk dat de woning in een goede en neutrale staat wordt opgeleverd. Dat houdt in dat extra acties mogelijk nodig zijn. Denk hierbij aan het opnieuw sauzen van de muren, het weghalen van een vloer, het desinfecteren van de woning als geheel of het ‘opruimen’ van een tuin. Een externe professionele woningontruimer inschakelen is dan ook wat veel mensen doen die in deze situatie verzeild raken. Hieronder lees je waarom.

woningontruiming

Voordelen van professionele hulp inschakelen bij de ontruiming

Natuurlijk kun je een woningontruiming ook zelfstandig uitvoeren, waarschijnlijk dan wel met behulp van familie en vrienden. Om de volgende redenen is het echter aan te raden een externe specialist in te zetten:

  • Wanneer je een woningontruimer inschakelt, dan weet je zeker dat de ontruiming op de gewenste manier wordt uitgevoerd. Je hebt dan dus nooit achteraf nare verrassingen.
  • Het inzetten van een externe ontruimingsdeskundige scheelt jou enorm veel tijd.
  • Veel ontruimingsbedrijven hebben mogelijkheden en connecties om overbodig geworden inboedel elders onder te brengen. Uiteraard is dit beter (voor het milieu) dan spullen zomaar af te danken.
  • Op de ontruimingsdag kunnen door jou ingeplande vrienden en familieleden zich altijd opeens afmelden. Dit geldt niet wanneer je een ontruimingsbedrijf hebt ingezet. Deze komt altijd opdagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *