Een vloer in de praktijk

Loop je ergens op een vloer dan denk je er niet over na of er wel goede wapening in zit of dat je door de vloer kan zakken. Toch is het gebruik van bouwstaalmatten van het grootste belang, naargelang de belasting van de vloer moeten de goede matten worden gebruikt. Een vloer in een winkel wordt vaak zwaarder belast dan de vloer van een uitbouw aan je woning, dit zou kunnen betekenen dat in een winkel een grotere diameter en meer ijzer wordt gebruikt. Op deze manier kun je de vloer altijd veilig belasten en hoef je niet bang te zijn voor scheuren in de vloer.

Toepassingen van de matten

Denk je aan betonijzer of bouwstaalmatten dan denk je aan de bouwerij of beton. Niet vreemd want jarenlang was het ijzer alleen te vinden om constructies te maken, maar tegenwoordig is dit anders en worden de matten op veel meer plaatsen toegepast. Maar je kunt de matten ook gebruiken als begeleiding van planten, door een mat aan een stenen muur van bijvoorbeeld de schutting te monteren. Planten kunnen op deze manier de saaie stenen muur prachtig bekleden, ook om een schutting een natuurlijke uitstraling te geven met groen zijn de matten zeer geschikt.

Stekken

Gebruik je de bouwstaalmatten om een stevige vloer te maken, dan wordt er vaak gebruik gemaakt matten die voorzien zijn van stekken. Stekken zijn betonijzer staven die doorlopen een een of twee zijden van een mat, door van twee matten de stekken te gebruiken om de matten aan elkaar te bevestigen heb je een stevige vloer. Voordeel hiervan is ook dat je een mooie vlakke wapening vloer krijgt om met beton te storten. Indien nodig kan er nog extra betonijzer bij geplaatst worden, om voldoende krachten op te kunnen nemen. De constructeur zal dit in een tekening duidelijk aangeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *