Een foto groot laten afdrukken? Doe dat op een originele manier

Wall Art 4 you

Er zijn tegenwoordig meer manieren dan ooit om de muren van je woning van decoratie te voorzien. Een van de technieken die de laatste jaren bijzonder populair is geworden is het groot laten afdrukken van een foto en deze vervolgens aan de wand te bevestigen. Wanddecoratie van een foto zou je kunnen doen met een eigen foto, maar ook kun je bij sommige fotodrukspecialisten ervoor kiezen een geselecteerde, en uiteraard kwalitatief uitstekende, foto te laten afdrukken. Dit afdrukken kun je tegenwoordig op talloze manieren doen. Uiteraard kun je kiezen voor een poster op fotopapier, maar ook zijn er technieken die origineler en verrassender zijn. Lees hieronder meer over drie van deze verrassende technieken.

Plexiglas

Zoals je waarschijnlijk weet is plexiglas normaliter transparant. Echter zijn er ook plexiglassoorten waar je op een fraaie manier een foto kunt laten drukken. Het gaat dan om een thermoplastische kunstplaat van een halve centimeter druk. Een foto op plexiglas krijgt zonder twijfel extra cachet, want scherpe kleuren komen hierop uitstekend tot hun recht en ook krijg je hierop een indrukwekkend diepte-effect.

Wall Art 4 you

Canvas of tuincanvas

Foto’s op canvas laten drukken is wellicht iets bekender. Op canvas komen foto’s werkelijk tot leven. Opvallend is ook dat mensen die een foto in zwartwit willen afgedrukt hebben vaak bij canvas uitkomen. Overigens bestaat er ook tuincanvas. Dit oogt ongeveer hetzelfde als normaal canvas, met als verschil dat tuincanvas bestand is tegen de elementen van de natuur en dus buiten op te hangen is.

Textielposter

Een textielposter is daadwerkelijk een foto gedrukt op een doek van polyester. Deze doek oogt in feite net als katoen. Op dit soepele materiaal, dat uiteraard vrij van kreuken wordt aangeleverd, komen vooral kleurrijke foto’s erg goed uit de verf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *