Een beter milieu begint bij jezelf

kruipruimte isoleren

Een beter milieu begint bij jezelf is een bekend begrip. Deze slogan is al een aantal jaren oud maar is nog wel steeds actueel natuurlijk. Als we als aardebewoners en consumenten willen dat het milieu niet verder achteruit gaat, dan zullen we er met zijn allen wat aan moeten doen.

Natuurlijk ligt er veel verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven. Zij vormen een groot deel van de bedreiging die er is voor het milieu. Er komt dan ook steeds meer wetgeving voor de bedrijven waaraan zij moeten voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van gassen en dergelijke die zij uitstoten.

Als ‘gewone’ burger kun je natuurlijk sowieso ook veel doen om beter te zorgen voor het milieu. Om te beginnen kun je jouw afval netjes scheiden. Het GFT afval scheiden, het plastic scheiden en als laatste het restafval netjes in de grijze container.

Heb je een eigen woning, dan kun je aan dit bouwwerk ook nog het een en ander doen.

Dakisolatie

Woon je wellicht in een oudere woning, bijvoorbeeld in een boerderij, dan bestaat de kans dat het dak nog niet goed dicht is. Hier kun je dan wat aan doen. Je kunt er namelijk een nieuwe kap op plaatsen of het bestaande dak laten isoleren. Doe je dit niet, dan gaat er veel warmte verloren door het dak.

kruipruimte isoleren

Vloerisolatie

Heb je een kruipruimte, dan bestaat de kans dat daar vocht in staat een deel van het jaar. Dit vocht kan leiden tot aantasting van je huis. Ook kan er veel warmte verloren gaan door deze kruipruimte. Je kunt deze kruipruimte isoleren. Dit kan je laten doen, maar je kunt het ook zelf doen.

Als je dit zelf gaat doen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld EPS parels gebruiken voor het opvullen van de ruimte. Maar je kunt ook isolatiechips toepassen. Heb je een laagje water in de kruipruimte staan dan zijn isolatiechips de beste optie.

Gaat het meer om warmte isolatie, dan kun je beter parels gebruiken.

Kruipruimte isoleren/Vloerisolatie-kruipruimte

Kruipruimte isoleren/Vloerisolatie-kruipruimte kent vele mogelijkheden. Hierboven hebben we er een paar genoemd. Ga je isoleren, laat je goed voorlichten zodat je de voor jou best passende toepassing kiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *