De perfecte vorm van je heg

heggenschaar

Om een mooie afscheiding te maken in je tuin, of een mooie decoratieve heg heb je een heggenschaar nodig. Natuurlijk wil de heg netjes in model houden, zodat het geen grote wirwar aan takken en bladeren wordt. Natuurlijk is het wel goed om op te letten welk model je nodig hebt, vaak is dit afhankelijk van het formaat heg wat je met snoeien. Het toerental en en het formaat zijn in veel gevallen bepalend, evenals de aandrijving waar je meerdere keuzes in hebt.

Kies voor de goede aandrijving

De plaats waar de heg staat en het formaat is bepalend voor de aandrijving van je heggenschaar, ook de snijdikte is een belangrijk kenmerk. Een elektrisch model schaar is ideaal om te gebruiken, maar je bent wel beperkt met je vrijheid door het snoer waar je mee te maken hebt. Een model op een accu is ideaal, nadeel hiervan is wel dat je met het zwakste model te maken hebt. Een schaar op benzine is zeer krachtig en kun je lang mee snoeien. Echter maken deze erg veel geluid tijdens het snoeien.

heggenschaar

Enkelzijdig of dubbelzijdig mes

Belangrijk om op te letten bij een heggenschaar is ook het snijblad, is je heg niet breed dan is een enorm snijblad niet nodig. Bij een brede heg is het juist van belang om een lang blad te hebben, anders moet je de heg in meerdere delen snoeien. Vaak blijf je dan niet recht en zie je precies waar je weer bent begonnen, met een dubbelzijdig mes werk je over het algemeen fijner dan een enkelzijdig mes. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *