De geur van rubber in je huis verwijderen

rubber geur verwijderen

Rubber wordt onttrokken uit het latex uit planten en kan daarnaast synthetisch geproduceerd worden. Dankzij zijn elasticiteit en rekbaarheid, is het een geliefd materiaal. Veel van je dagelijkse producten worden gemaakt van een soort rubber. De rubber die gemaakt wordt van latex, kan gevonden worden in de stammen, takken en wortels van wel 400 verschillende soorten rubberplanten. Paardenbloem en Alsem zijn voorbeelden van planten waaruit men natuurlijk latex kan winnen. Producten van rubber geven meestal een sterke geur af wanneer het oppervlak verhit wordt of opwarmt. Vaak hebben je nieuw gekochte producten van rubber een sterke geur. Je nieuwe yoga mat, auto of bal kunnen al gauw een nare rubber geur in je huis verspreiden. Hoe je zo snel mogelijk rubber geur verwijderen kunt, lees je hier.

rubber geur verwijderen

Hoe verwijder je de geur van je nieuwe producten?

Hoewel de geur van je nieuwe product hoogstwaarschijnlijk naar verloop van tijd zal vervagen, bestaan er mogelijkheden om dit proces wat te versnellen. Het is een reeks aan oplossingen te vinden en de volgende tips zullen je helpen bij het verwijderen van nare rubber geurtjes.

-Frisse lucht en een open ruimte. Je nieuwe product 1 a 2 dagen buiten zetten, helpt tegen de nare geur. Als alternatief zou je het product tijdelijk in je garage of op je balkon kunnen zetten zodat de geur eerder verdwijnt.

-Het UV-licht van de zon. Plaats je nieuwe item in het directe zonlicht zodat de uv-straling zijn werk kan doen. Draai na een paar uur zodat het hele oppervlak blootgesteld wordt aan de straling. Let op, je product mag niet te heet worden. Dit kan er voor zorgen dat de rubber zacht wordt en het product zijn oorspronkelijke vorm verliest. Rubber geur verwijderen lukt zo met weinig inspanning.

-Vul een emmer met water en voeg een dop azijn toe. Zet je product gedurende een uur in het mengsel en laat het hierna aan de lucht drogen. Azijn zal helpen bij het neutraliseren van de geur.

-Pepermuntolie maskeert nare geurtjes in je huis en kan dus prima gebruikt worden wanneer je een nieuw rubberen product in je huis hebt gezet. Ook citrusluchtjes helpen bij nare geuren in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *