De bistroset ideaal voor een kleine tuin

bistroset

Er zijn veel soorten tuinsets beschikbaar. Het grote aanbod kan tot gevolg hebben dat de keuze voor een geschikte tuinset minder eenvoudig verloopt. Naast je persoonlijke smaak speelt de grote van je tuin of balkon een grote rol bij het maken van een keus. Dit artikel geeft aan waarom een bistroset ideaal is voor een kleinere tuin.

Een kleine tuin of balkon

Het hebben van een kleine tuin of balkon zorgt ervoor dat je iets minder ruimte hebt voor het plaatsen van tuinmeubilair. Het plaatsen van grote sets met bijvoorbeeld vier stoelen of het plaatsen van een grote loungeset behoort bij een kleinere tuin vaak niet tot de mogelijkheden. Een kleine tuin zorgt ervoor dat je verstandiger met de kleinere oppervlakte om wilt gaan. Gelukkig zijn er kleinere tuinsets beschikbaar om op een slimme manier de beschikbare ruimte te benutten.

bistroset

Wat is een bistro tuinset?

Een bistroset bestaat uit een kleine tuintafel inclusief twee stoelen. De set neemt al met al weinig ruimte in beslag. Vaak worden bistrosets gemaakt van hout of gietijzer. De sets worden veel gebruikt en gezien bij Franse terrasjes. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, het is ook zeer functioneel. Je kan hier heerlijk genieten van een goede kop cappuccino of thee inclusief een goed boek zonder dat je inlevert op ruimte. De bistro tuinset vindt zijn oorsprong in Frankrijk en stamt uit de 18e eeuw. Het is de ideale oplossing voor een kleine tuin of balkon. Daarnaast kan het ook uitstekend dienst doen als extra tuinset om een knus hoekje te creëren waar je nog even heerlijk geniet van het zonnetje of een goed gesprek voert. Na het gebruik van de set kan deze eenvoudig worden opgeklapt en worden opgeborgen.

Materiaalgebruik bistro tuinset

De sets worden veelal gemaakt van hout. Hout is een natuurlijk product en staat sfeervol in je tuin. Doorgaans wordt gebruik gemaakt van hardhout vanwege het duurzame karakter. Naast hout wordt gietijzer veel gebruikt. Gietijzer is een klassiek materiaal en is nog altijd populair voor het maken van deze tuinsets. Ook metaal, kunststof en rotan zijn materialen die gebruikt worden bij het realiseren van een bistro tuinset.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *