Alles over de twee koloms hefbrug

Een hulpmiddel die in zo goed als elke motor- en autogarage terug te vinden is: de twee koloms hefbrug. De twee koloms hefbrug is een hulpmiddel dat voornamelijk gebruikt wordt om voertuigen omhoog te tillen, zodat men gemakkelijker aan de slag kan gaan. Hierdoor kunnen ook werkzaamheden uitgevoerd worden die anders onmogelijk of zeer tijdsintensief zijn. Het hebben van een twee koloms hefbrug is dus essentieel om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan in een garage. Maar hoe werkt een twee koloms hefbrug precies? En wat zijn de kosten wanneer je zoiets in je garage op wilt nemen? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een twee koloms hefbrug?

Een twee koloms hefbrug is één van de essentiële hulpmiddelen die elke garage nodig heeft. Een twee koloms hefbrug maakt het namelijk mogelijk om een voertuig tot wel 100cm van de grond af te tillen. Hierdoor is het uitvoeren van werkzaamheden als onderhoud en herstel zeer gemakkelijk uit te voeren. Ook is het zo een stuk makkelijker om banden en/of velgen te vervangen, doordat de auto niet meer leunt op de wielen. De twee koloms hefbrug bestaat uit twee palen met daartussen een stang met een rubberen beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat het voertuig niet van onderen beschadigd raakt en stabiel op zijn plek blijft liggen gedurende de werkzaamheden. Doordat de twee koloms hefbrug slechts over 2 palen beschikt neemt hij relatief weinig ruimte in, waardoor het ook een zeer populair hulpmiddel is voor mensen die klussen aan voertuigen voor hun hobby.

De kosten van een twee koloms hefbrug

De twee koloms hefbrug is door zijn formaat een stuk goedkoper in vergelijking tot grotere varianten, zoals de vier koloms hefbruggen. Je hebt namelijk al een kwalitatieve  twee koloms hefbrug voor slechts €1.375,-. Hier kan je nog jaren mee vooruit. Doordat het ervoor zorgt dat je efficiënter en professioneler te werk gaan is het een investering die zich zeker terugbetaald in de loop der tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *